leťme.cz

Prohlížíte stránku Ryanair, Ltd.

Ryanair, Ltd

Letecká doprava

Svou revoluční cenovou politikou a velkým počtem moderních letadel se letecká společnost Ryanair stala největším leteckým dopravcem v rámci Evropy. Dopravuje kolem 50 miliónů lidí po Evropě každý rok.

Ryanair v ČR

V České republice létá Ryanair z pražské Ruzyně a z Brna. Brněnské letiště nabízí třeba lety do Španělska (Barcelona – Girona) a Anglie (Londýn – Stansted), zatímco to Pražské letiště nabízí levné letenky do Irska (Dublinu).

Zajímavosti

  • Společnost začala v roce 1985 na první posádku letadla byl speciální výškový požadavek a to maximální výška do 158 centimetrů. Tento požadavek byl vyžadován kvůli příliš malé kabině.
  • V nabídce této letecké společnosti je již přes 640 nízkonákladových linek v rámci 26 zemí.
  • Společnost Ryanair se postupně stala největším leteckým dopravcem v Evropě. Dopravuje 4 miliónů cestujících každý měsíc.

Letadlová flotila Ryanairu

 
 

Průměrné stáří letadel společnosti patří k nejmenším na světě, jen něco přes dva roky.

Kontakty

  • oficiální webové stránky: http://www.ryanair.com/


Ostrov Lesbos – domov básnířky Sapfó
Lesby a lesbičky – ty se vám především při pohledu na název ostrova vybaví. Ale úvaha je to mylná.

Drážďany a galerie Zwinger
Drážďany byly původně rybářskou vesničkou, ale postupem času se z ní stalo sídlo kupců, později markrabské město a poté lázeňská a královská rezidence.

Hampton Court Palace
Královský palác známý především díky Jindřichu VIII., Hampton Court Palace, měl být původně kardinálským renezančním sídlem.

Aquapark Tropical Islands
Tropical Islands rozhodně není pouhým obyčejným vodním parkem, ale imituje tropické letovisko, za jehož návštěvu byste dali obrovskou spoustu peněz a museli byste přeletět polovinu světa.