Gastronomie
Zajímavosti o vejci
Věděli jste, že čerstvé vejce se ve vodě potopí, narozdíl od zkaženého, které bude plavat na hladině? A víte jak rozpoznáte syrové vejce od uvařeného? Otočte ho a sledujte jak se přehoupne zpět. Pokud zakolísá, je syrové. Přehoupne-li se lehce, je uvařené.
Největší hamburger vážil 2,5 tuny
Pravděpodobně největší kdy vyrobený hamburger vážil 2,5 tuny. Byl vyroben v roce 1989 v americkém městě Seymour, Wisconsin v USA.
Coffee Club – za dobrou kávou i latte art
Po vzoru Kavalérie jsme se také vydali za menším kávovým zážitkem do cafaterie Coffee Clubu (http://www.coffeeclub.cz/). A neudělali jsme chybu.
Chutnali jsme netradiční hmyzí kuchyni v Brně (v Noem Arch)
Jednou za čas se i Brně dá zajít na netradiční kulinářský zážitek. Tentokrát jsme nemohli chybět na výjimečné akci od Noem Arch zvané Hmyzí menu.
MOMO Sushi – sushi bar i rozvoz po Brně
V našem seriálu o Brněnských podnicích jsme se dostali k dalšímu podniku nabízejícímu tradiční japonský pokrm zvaný sushi. Tentokrát jsme jej ochutnali v sushi baru MOMO sushi v centru Brna jen pár metrů od ulice České.